Sommaren 22- våra planer

I år hoppas vi kunna ha lite sommarkurser igen. En kurshelg blir vikt för de som  spelat något eller några år  – kanske på distans och vill komma hit ”på riktigt”.  Dessutom ska vi försöka få till ”Folk-och barock” igen i någon form. Konturerna är vaga men vi vill ändå tala om att vi räknar med att göra något.

 

Andra projekt

Cellosofin ska återuppstå. En helg i maj ( fullbokad) träffas vi spelar cello och fördjupar oss i läsning av Virginia Woolf, tillsammans med litteraturvetaren Immi Lundin.

 

Stödkonsert för Ukraina. Till pingst ska Ton&Tanke ha ett litet samarbete i barockens tecken. Sundborns Sinfonietta, celloensemble och Happy, plus en blockflöjtsensemble under Monika Roboz ledning sätter ihop ett program och ger en konsert i Sundborns kyrka söndag 5 juni 18.00. Fri entré och kollekt till Ukraina.  Varmt välkomna!

 

 

Liten kammarmusikfestival – Karin&David  19-21 augusti

En mycket god vän till oss – och sommargranne här i Sundborn – David William-Ohlsson gick bort förra våren. Med honom och hans Karin har vi spelat massor av kammarmusik genom åren. David var också musikchef för Mazèrska kvartettsällskapet i Stockholm, och drog i otaliga trådar för att göra det möjligt för människor att spela med och för varandra. I Sundborn mötte vi på det sättet en mängd musikvänner och det fanns också en årligen återkommande sommarkvällskonsert i kyrkan: ”Karin Larsson med vänner”.

Till Davids åminnelse och för att glädja Karin vill vi nu försöka få den traditionen att leva vidare. Vi hoppas alltså få till en liten festival där våra Mazervänner och andra kommer hit och spelar kammarmusik – igen. Och vi har lovat att åtminstone ett av verken kommer att vara av Boccherini, Davids favoritkompositör. Det blir i den goda mazerandan, där själva musicerandet är det viktiga, amatör betyder musikälskare och det som räknas är allt som blev bra.