IMG_2902    Det här är en uppföljare till kursen ”Låt- och blåbär” som funnits i många år. En gång var det en nybörjarkurs, men deltagarna har sedan långe vuxit ur den tröjan och därför byter vi nu namn. Och välkomnar förstås nya fiolspelare och cellister att komma med! Du bör ha spelat några år, men behöver inte vara superavancerad. Vi brukar vara ungefär 10 personer, så det blir både trivsamt och intensivt.

Folkmusik är fortsatt en viktig del och vi använder både gehörsspel och noter som hjälpmedel. Mycket av kursen består av samspel, men vi samlas också instrumentvis – cellister för sig och fioler för sig. Då får vi möjlighet att arbeta med det egna spelet i en mindre grupp. Förmiddagarna brukar vi vara uppdelade, medan eftermiddagar och ibland kvällar går i samspelets tecken.

Allmän information
Plats: Hemma hos Elisabeth och Pelle på Hedströms väg 11 i Sundborn. Där spelar vi och äter tillsammans.
Boende: Rum/bäddar hittar man på hemsidan för Sundborns socken: www.sundborn.com. (Gå in under turism och klocka på boende.) Några bäddar finns också i härbret på vårt gårdstun.
Mat: Vi äter alla måltider tillsammans på Hedströmsvägen. Frukosten står på bordet när man kommer på morgonen, lunch lagar kursdeltagarna i olika matlag. Alltid soppa. Middag brukar Pelle och/eller jag (Elisabeth) ordna fram. Det brukar bli mycket vegetariskt, med ett eller annat undantag. Fikar gör vi när det är dags.
Tid: Vi samlas till middag på onsdagen och slutar med lunch på söndagen. Då hinner alla komma både hit och hem med olika färdmedel. Tåg går till Falun och med lite tur ansluter buss till Sundborn. Annars kan man kanske dela på en taxibuss. Eller på annat sätt samordna resandet.
Kostnad: 4075:- för kurs och kost. Betalas till bg 768-3733 när man fått bekräftelse på att man är antagen. Boendet betalas separat, direkt till hyresvärden.
Anmälan och allmänna villkor: Anmälan sker per mejl eller telefon. Du får en bekräftelse på att du är antagen per mejl. Anmälan är bindande, men det går att ångra sig 14 dagar efter det att man fått bekräftelsen. Skulle du bli allvarligt sjuk och inte kunna delta, får du tillbaka kursavgiften, så när som på 500:-. Om vi skulle tvingas ställa in kursen, betalar vi självklart tillbaka hela kursavgiften.

Tyvärr är kursen i sin vanliga form uppskjuten tills vidare. Reserestriktioner och praktiska problem att få till ”social distansering” gör att vi ser oss tvungna att ställa in – hur mycket vi än skulle vilja kunna genomföra den. Vi försöker i stället hitta olika lösningar som gör att vi ändå kan hålla kontakten och t.o.m. spela ihop i små grupper vid olika tillfällen. Mer info kommer per mejl till de som anmält sig. Om du betalat in kursavgiften får du givetvis tillbaka pengarna. Allt gott! Elisabeth&Pelle