IMG_2902            Kursen är tyvärr inställd i år pga corona.

 

Folk & Barock

Både folkmusik och barock är ju ganska tänjbara begrepp, så vi tänker oss en mix som kan få rymma rätt vitt skilda saker.

Kursen riktar sig till glada musikanter, erfarna spelmänniskor och spelsugna lärare som vill kasta loss med musik. Repertoaren är mest svensk folkmusik men med utblickar till världens olika hörn och genrer.
Vi lär oss nya låtar, andrastämmor och arrangemang. Improvisation ibland och celloensemble. Spelteknik och övningsmetodik i anslutning till det vi spelar,  för att finslipa det musikaliska uttrycket.

Vi brukar vara ett tiotal deltagare. Undervisningen sker i grupp – större och mindre.
Allmän information
Plats: Hedströms väg 11 i Sundborn. Där spelar vi och äter tillsammans.
Boende: Rum/bäddar hittar man på hemsidan för Sundborns socken: www.sundborn.com. (Gå in under turism och klocka på boende.) Några bäddar finns också i härbret på vårt gårdstun.
Mat: Vi äter alla måltider tillsammans på Hedströmsvägen. Frukosten står på bordet när man kommer på morgonen, lunch lagar kursdeltagarna i olika matlag. Alltid soppa. Middag brukar Pelle och/eller jag (Elisabeth) ordna fram. Det blirmycket vegetariskt, här- och därodlat, med ett eller annat undantag. Fikar gör vi när det är dags.
Tid: Vi samlas till middag på onsdagen och slutar med lunch på söndagen. Då hinner alla komma både hit och hem med olika färdmedel. Tåg går till Falun och med lite tur ansluter buss till Sundborn. Annars kan man kanske dela på en taxibuss. Eller på annat sätt samordna resandet.
Kostnad: 4075:- för kurs och kost. Betalas till bg 768-3733 när man fått bekräftelse på att man är antagen. Boendet betalas separat, direkt till hyresvärden.
Anmälan och allmänna villkor: Anmälan sker per mejl eller telefon. Du får en bekräftelse på att du är antagen per mejl. Anmälan är bindande, men det går att ångra sig 14 dagar efter det att man fått bekräftelsen. Skulle du bli allvarligt sjuk och inte kunna delta, får du tillbaka kursavgiften, så när som på 500:-. Om vi skulle tvingas ställa in kursen, betalar vi självklart tillbaka hela kursavgiften.